Bedenktijd

Bedenktijd:

Natuurlijk krijg je op al je aankopen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Bedenktijd/herroepingstermijn

De bedenktijd (of: herroepingstermijn) verstrijkt 14 na de dag waarop jij (of iemand die jij hebt aangewezen als ontvanger) het product fysiek in bezit krijgt. Dit is het moment dat de ontvanger het pakket in handen krijgt en niet de vervoerder. Om gebruik te maken van jouw herroepingsrecht, moet je ons schriftelijk (dus per post of e-mail) op de hoogte stellen dat je je aankoop wilt retourneren/herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Wil je je bestelling retourneren? Dan hoef je er alleen voor te zorgen dat wij jouw verzoek binnen de vastgestelde bedenktijd ontvangen. Dan heb jij aan je verplichtingen voldaan en gaan wij aan de slag met jouw verzoek!

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan. Dat zijn de kosten inclusief afleverkosten, tenzij je voor een bezorgmethode hebt gekozen die duurder is dan onze standaard bezorgmethode (bijvoorbeeld Rembours). We betalen het bedrag zo snel mogelijk aan je terug, maximaal binnen 14 dagen nadat we van jou hebben gehoord dat je je bestelling wilt herroepen/annuleren/retourneren.

Let op: als je slechts een deel van je bestelling retour stuurt, dan worden de kosten voor levering niet teruggestort.

Terugbetaling

Je krijgt het bedrag met hetzelfde betaalmiddel terug als waarmee je hebt betaald, tenzij je uitdrukkelijk hebt ingestemd met een andere vorm van terugbetaling. Wij rekenen in ieder geval geen kosten voor zulke terugbetalingen.
Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de producten hebben teruggekregen, of wanneer jij hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggezonden. Dit is afhankelijk van welke situatie zich eerder voordoet.

Terugsturen

Wanneer wij jouw melding van herroeping hebben ontvangen, dien je binnen maximaal 14 dagen de producten aan ons terug te sturen of te overhandigen. Je bent dus op tijd als je de producten terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.
De retourkosten van het terugsturen van de producten komen voor jouw rekening. Voor het ophalen van je retourfiets rekenen wij €39,99.
Retouradres

Ons retouradres is:
………………………

Voorwaarden retourneren/ruilen fietsen

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, wanneer je het product meer (intensief) gebruikt hebt dan nodig is om het goed te kunnen testen. Wij begrijpen dat je je aankoop eerst goed wilt bekijken en ook even kort wilt uittesten. Het is belangrijk om te weten wat wij verstaan onder kort uittesten, om misverstanden te voorkomen. Om een fiets te beoordelen is het niet nodig om meer dan 2 kilometer te fietsen. Wanneer je dit wel doet, kunnen wij een eventuele afschrijving bij je in rekening brengen. Ook als je het product incompleet of beschadigd retourneert, kan er een afschrijving in rekening worden gebracht. Onder compleet verstaan wij inclusief alle onderdelen die bij de fiets horen, zoals de acculader en de tweede fietssleutel.

Wat is een afschrijving?

Wat is een afschrijving en wie bepaalt de afschrijving?

Heb je op je fiets rondgereden of is hij per ongeluk beschadigd geraakt terwijl je hem in huis had? Dan kunnen wij hem niet meer voor de nieuwprijs verkopen als je hem naar ons terugstuurt.
Heb je meer dan 2 kilometer op je fiets gereden? Dan hanteren wij als richtlijn een afschrijving van 25%. Dit is de waardevermindering van de fiets doordat je hem gebruikt heb en/of de schade die hij heeft. Aan de hand van de hoeveelheid schade/kilometers bepalen wij of er nog een extra afschrijving berekend wordt.

De hoogte van deze afschrijving wordt door een deskundige monteur bepaald. De hoogte is afhankelijk van het aantal kilometers dat op de fiets gereden is en/of de hoeveelheid schade. Wanneer de fiets terug is in ons magazijn, bekijkt de betreffende expert de fiets van top tot teen om een goede inschatting te kunnen maken van de afschrijving. Wanneer er onderdelen ontbreken, bijvoorbeeld sleutels, dan wordt dit meegenomen in de afschrijving.

X